Jongeren

Het Jeugdplatform Amsterdam geeft jongeren (van 12 t/m 23 jaar) de kans om mee praten over het Amsterdamse beleid. Dus, heb je een vraag of opmerking of wil je meepraten over de zorg voor Jeugd in Amsterdam? Laat van je horen!

 

Het platform bestaat uit een groep jongeren en ouders die met elkaar in gesprek gaat over de zorg voor kinderen en jongeren. Er worden allerlei verschillende activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd (bijvoorbeeld per onderwerp of in een wijk), om jongeren en ouders aan het woord te laten. Op die manier wordt duidelijk wat er goed gaat en wat er beter kan in de zorg. Hiermee geeft het Jeugdplatform dan advies aan de gemeente Amsterdam.

Het Jeugdplatform is er voor Amsterdamse jongeren van 12 t/m 23 jaar (en hun ouders) die zorg ontvangen: thuis, in de wijk, op school of in een instelling.

De gemeente kan advies vragen over een bepaald onderwerp. Of jongeren en ouders kunnen zelf een onderwerp aandragen. In het Jeugdplatform worden de onderwerpen besproken die jongeren zelf belangrijk of dringend vinden. Voorbeelden zijn:

  • Je vindt dat er meer aandacht uit moet gaan naar een bepaalde groep jongeren
  • Je kent een instelling die hele goede zorg biedt en vindt dat andere instellingen daar van kunnen leren
  • Je hebt een goed idee over hoe zorg verbeterd zou kunnen worden
  • Omdat er dan naar jouw mening wordt geluisterd
  • Omdat jouw ideeën worden gebruikt om de gemeente te adviseren. Dat betekent betere zorg voor jezelf, maar ook dat je andere jongeren in de zorg helpt!
  • Omdat het gezellig is: bij de bijeenkomsten is ook tijd om gezellig te kletsen of samen te eten.

Meedoen kan op verschillende manieren:

  • Je kunt lid worden van de adviesgroep (voor een langere tijd). Je gaat dan samen met een groep ouders meepraten over het beleid van de Gemeente Amsterdam voor verschillende doelgroepen. In de adviesgroep zitten maximaal 12 personen;
  • Je kunt af en toe mee doen aan een werkgroep over een bepaald onderwerp. Als je je opgeeft voor de nieuwsbrief, dan ontvang je maandelijks de agenda. Je kunt dan per maand beslissen naar welke werkgroep-bijeenkomsten je wel en niet gaat.
  • Je kunt online meedoen via onze site. We zullen regelmatig een vraag online zetten waar je op kan reageren of stemmen, maar je kan ook je mening, idee of wens over de zorg en jeugdhulp in Amsterdam in de digitale ideeënbus droppen.