Adviesgroep februari: in gesprek over ‘signalen’

07-03-2019  Op 12 februari stond er weer een Adviesgroepvergadering op het programma. Tijdens deze maandelijkse vergaderingen worden belangrijke onderwerpen besproken met een groep van jongeren en ouders die ervaring hebben met jeugdhulp in Amsterdam. Dit keer waren er geen externe gasten, maar hebben we het uitgebreid gehad over het onderwerp ‘signalen’. Want hoewel we er iedere maand mee bezig zijn, kan het geen kwaad er eens uitgebreider bij stil te staan. ‘Wat zijn signalen en hoe herken je ze?’ waren vragen waar we het met elkaar over hebben gehad.

Samen kwamen we erop uit dat je signalen het beste kan omschrijven als positieve en/of negatieve ervaringen. Die kunnen van jezelf komen, maar kunnen je ook zijn opgevallen in het nieuws of via kennissen. Het is een ervaring die ons als het ware een ‘signaal’ of ‘seintje’ geeft van: ‘Hé, hier is iets aan de hand’.

Vervolgens was het aan de adviesgroepleden om met elkaar te praten over welke signalen hen de afgelopen tijd waren opgevallen en waar zij deze hadden opgedaan. Die hebben we daarna kort uitgewisseld, zodat ze toegevoegd konden worden aan de signalenmonitor. Dat is een database die alle verhalen en signalen die het JPA hoort bijhoudt, zodat geen enkel signaal verloren gaat en wij goed in de gaten kunnen houden of iets vaker voorkomt.

Heb jij ook een signaal/ervaring die jij met het Jeugdplatform wilt delen? Dat kan! Je kan een mail sturen naar info@jeugdplatformamsterdam.nl, je kan bellen/appen naar Jeslin via 06-83 53 18 07 of je kan een bericht achterlaten op onze website.

HIER kun je uitgebreid lezen wat voor zin het heeft om je verhaal te vertellen en wat er mee gebeurt.