Drie JPA-ers van het eerste uur nemen afscheid

28-11-18 Maya, Quincy en Gaindee nemen na 4 jaar afscheid van de Adviesgroep van het Jeugdplatform. Bij wijze van afscheid hebben zij hun ervaringen van de afgelopen 4 jaar op papier gezet.

“Eind 2014 was een spannende tijd voor ons. We hadden met jeugdhulp te maken en we wisten niet wat er voor ons zou gaan veranderen als in 2015 de Jeugdwet in zou gaan. We hoeven jullie niet te vertellen hoe belangrijk jeugdhulp is voor kinderen en ouders! We vonden het spannend…

… maar we zagen ook kansen! We hadden idee├źn over hoe dingen beter konden, en de gemeente Amsterdam wilde van ouders en jeugd horen wat zij belangrijk vonden. Daarom werd het Jeugdplatform opgericht, met een Adviesgroep die elke maand dingen bespreekt.

Binnen de Adviesgroep hebben we ons met van alles bezig gehouden. Pleegzorg, communicatie, privacy, de Ouder-en Kindcentra, wachtlijsten, vechtscheidingen en nog veel meer. Het ging over jonge mantelzorgers, kinderen met autisme, dyslexie, over alle kinderen en jeugd in Amsterdam. De gemeente vroeg ons advies, en we gaven ook ongevraagd advies.

We hebben gezien dat we invloed hadden op wat de gemeente deed. Het was geweldig dat dingen verbeterd werden nadat wij hadden verteld over onze ervaringen! Wat ook heel prettig was, is dat de mensen van de gemeente zo nu en dan persoonlijk naar ons toe kwamen om een terugkoppeling te geven over wat er met ons advies gedaan is, of om advies te vragen. We hebben ervaren dat onze gemeente er wil zijn voor de Amsterdammers.

Daarnaast was het heel bijzonder en leerzaam om elke maand tussen al die verschillende Amsterdammers te zitten. Mensen uit allerlei culturen, met verschillende opleidingen, uit verschillende wijken. Kinderen, jongeren en ouders. Nu onze tijd bij de Adviesgroep erop zit, gaan we dat misschien nog wel het meeste missen. Maar we gaan verder met een rugzak vol inspiratie en ervaringen!”

Quincy, Gaindee en Maya