Even meekijken bij… De Adviesgroep

26-09-18 Iedere tweede dinsdag van de maand komt de Adviesgroep bij elkaar om aan de slag te gaan met thema’s rondom jeugdhulp en passend onderwijs in Amsterdam. Benieuwd hoe de vergadering er in september uit zag?

18:15 – Etenstijd
Je kan natuurlijk niet goed vergaderen op een lege maag en daarom eten we van tevoren altijd samen. Dit keer was het roti. Tijdens het eten kunnen we ook gelijk even bijkletsen met elkaar.

19:15 – De vergadering start
Er waren dit keer zóveel jongeren en ouders dat het even passen en meten was om iedereen aan tafel te krijgen, maar het is gelukt! We starten met een aantal algemene mededelingen en maken een rondje of iemand nog iets met de groep wil delen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over iets wat je hebt meegemaakt, wat je op het nieuws hebt gehoord of over een bijeenkomst waar je bent geweest.

19:45 – Aan de slag!
Bij de Adviesgroep houden we er niet van om alleen maar te praten, veel liever gaan we aan de slag. Deze maand is het thema dat we gaan uitdiepen: Informatievoorziening over jeugdhulp in Amsterdam. In 3 groepjes verspreiden we ons over het kantoor en gaan met behulp van de computers, laptops en telefoons op zoek naar informatie. Je mag op zoek naar informatie over iets waar je zelf tegenaan loopt, maar je mocht ook zelf een casus verzinnen, bijvoorbeeld: Ik ben een jongere van 16 jaar en ik heb een slechte band met mijn hulpverlener. Het is zo erg dat ik gewoon niet meer naar haar toe wil. Wat kan ik doen?. We schrijven alles op waar we tegenaan lopen, zoals: informatie die we niet kunnen vinden, websites die niet overzichtelijk zijn, dat de informatie heel onduidelijk is, etc. Uiteindelijk gaan we hier een advies voor de gemeente van maken.

21:00 – Terugkoppelen
Na het harde werken komen we weer bij elkaar en vertelt ieder groepje aan de rest van de Adviesgroep wat zij hebben ontdekt en waar zij tegenaan liepen. De groepjes bleken veel overlap te hebben en herkende veel in elkaars bevindingen. Een aantal Adviesgroepleden hebben zelfs gechat of gebeld voor informatie, maar ook dat leverde helaas niet altijd het gewenste resultaat op.

21:15 – Einde van de vergadering
Er is super hard gewerkt, maar na 2 uur is het mooi geweest. Op 9 oktober komt de Adviesgroep weer samen.