Geef je mening over de voorgestelde Verordening Jeugd!

25-6-2020 | Amsterdammers kunnen reageren op de nieuwe voorgestelde verordening Jeugd. We willen jullie allemaal oproepen hier ook gebruik van te maken! Zo kan de gemeente de verordening zo goed mogelijk laten aansluiten op de wensen en behoeften van de Amsterdammers.

Maar hoezo wordt de oude verordening eigenlijk aangepast? Dat is omdat het jeugdhulpstelsel verandert: vanaf 2021 wordt de jeugdhulp anders georganiseerd en bekostigd. Een deel van de jeugdhulp, namelijk de (hoog)specialistische jeugdhulp, wordt opnieuw ingekocht. Deze vernieuwing leidt tot aanpassing van de verordening. De verordening regelt de toegang tot jeugdhulpvoorzieningen in Amsterdam. Dit heeft dus best veel invloed hoe de jeugdhulp eruit ziet in Amsterdam.

Mede door de grote invloed van de verordening, is het belangrijk dat deze goed aansluit op de behoeften van de jongeren en ouders zelf. De gemeente probeert dit zo goed mogelijk te doen, maar heeft daarbij wel onze en jullie hulp nodig. De adviesgroep van Jeugdplatform Amsterdam heeft al meegedacht en input geleverd op dit concept. De gemeente heeft dit meegenomen, wat heeft geresulteerd in deze voorgestelde Verordening Jeugd. Nu is het aan jullie om hier ook naar te kijken! Hoe meer Amsterdammers zich uitspreken over de voorgestelde verordening, hoe beter de gemeente een beeld krijgt van alle ideeën. De gemeente zal alle reacties meenemen bij het definitief maken van de verordening. Jouw reactie kan dus zorgen voor aanpassingen! Samen maken we zo de zorg een stukje beter.

Hoe kan je reageren? Van 19 juni tot en met 31 juli kunnen alle Amsterdammers hun mening en feedback indienen. De nieuwe voorgestelde verordening kan je HIER vinden, op de website van de gemeente. Via dezelfde link kom je bij de mogelijkheden om jouw mening door te geven. Er staan een emailadres en een postadres vernoemd. Je kan kiezen of je via de mail, de post, of mondeling je reactie wil doorgeven. Heb je een vraag over het doorgeven van je reactie? Of begrijp je iets niet uit de verordening? Ook daarvoor kan je bij de gemeente terecht. Neem vooral contact met ze op!