Informatievoorziening onafhankelijke cliëntondersteuning

25-6-2020 | De Adviesgroep van het Jeugdplatform Amsterdam maakt zich ernstig zorgen over de onbekendheid en onvindbaarheid van onafhankelijke cliëntondersteuning voor ouders en jeugd. Daarom heeft de adviesgroep een brief gestuurd naar de gemeente. We verzoeken de gemeente daarin om aan Amsterdammers bekend te maken dat ze met vragen over (mantel)zorg, voorzieningen, of passend onderwijs terecht kunnen bij een onafhankelijke cliëntondersteuner. Dit kan bijvoorbeeld iemand zijn die met jongeren en ouders meedenkt als ze vastlopen bij het regelen van hulp.

 

Vorig jaar is er een informatiecampagne over onafhankelijke cliëntondersteuning gepland door de gemeente. Het Jeugdplatform heeft hier toen ook input op geleverd, en we hopen dan ook dat deze campagne snel van start zal gaan. Met de gemeente is nu afgesproken om in september weer om tafel te gaan zitten. Hopelijk kunnen we zo de informatievoorziening rondom onafhankelijke cliëntondersteuning zo snel mogelijk verbeteren!

 

Heb je zelf behoefte aan onafhankelijke cliëntondersteuning? Je kan voor onafhankelijke cliëntondersteuners Jeugd en Ouders terecht bij MEE en Cliëntenbelang Amsterdam. Zij denken met je mee en het aanbod is gratis. Ben je hiernaar op zoek? Of wil je meer informatie over onafhankelijke cliëntondersteuning? Kijk dan HIER op de website van MEE, en HIER op de website van Cliëntenbelang Amsterdam. Daar staan ook verschillende contactgegevens, zodat je via de mail of telefonisch een cliëntondersteuner bij jou in de buurt kan vinden.