Jeugdplatform adviseert over informatievoorziening

31-01-19 Eind vorig jaar heeft het Jeugdplatform advies gegeven aan de gemeente over de informatievoorziening over de Amsterdamse jeugdhulp en passend onderwijs. Er is namelijk veel, heel veel, des(informatie) te vinden op internet.

Jongeren en ouders verzanden in deze grote hoeveelheid informatie(kanalen). De (onvolledige) informatie die jongeren en ouders (al dan niet) vinden is een rode draad die terugkomt in veel van de signalen die we de afgelopen 4 jaar hebben opgehaald. Daarom leek het ons een goed idee om deze input te bundelen en de gemeente te informeren én adviseren over de ervaringen en wensen die jongeren en ouders hebben over goede informatievoorziening. De gemeente is immers stelselverantwoordelijk.

Het hele advies – en ook hoe het advies tot stand is gekomen – lees je HIER.

Inmiddels zijn een aantal jongeren van Jeugdplatform in gesprek met de gemeente geweest over het advies. Het is namelijk een onderwerp waar de gemeente graag komend jaar mee aan de slag gaat. We zullen hierin samen optrekken, zodat  de informatievoorziening voor jongeren en ouders in Amsterdam verbetert. Wordt vervolgd dus!