Jongeren gezocht voor afstudeeronderzoek!

29-04-2021 | JPA stagiaire Tynke (studente Maatschappelijke opvoedingsvraagstukken in Utrecht) is bezig met haar masterscriptie over preventieve jeugdhulp in Amsterdam. En daar kan ze jullie hulp hard bij gebruiken!

Aanleiding van het onderzoek is een vraag van de gemeente Amsterdam, zij willen namelijk hun (preventieve) aanbod beter laten aansluiten bij de behoeften van jongeren. Tynke gaat onderzoeken wat volgens jongeren het beste kan helpen om psychische problemen te voorkomen of niet te laten verergeren. Wat heeft hen veerkracht gegeven en wat zijn beschermingsfactoren geweest in hun leven? Aan de hand van het onderzoek zal uiteindelijk advies worden gegeven aan de gemeente Amsterdam over hoe zij in hun preventieve aanbod/inzet het best bij de behoeften van jongeren aan kunnen sluiten.

Jongeren interviewen
Ze wil hiervoor met een aantal jongeren in gesprek gaan over wat hen heeft geholpen of wat er naar hun idee beter had kunnen helpen toen het niet zo goed met ze ging. Via deze weg wil ik vragen of jij in jouw organisatie jongeren weet die binnen de doelgroep vallen en het leuk vinden om aan dit onderzoek deel te nemen.

Ze is op zoek naar Amsterdamse jongvolwassenen van 18-23 jaar die te maken hebben gehad met psychische klachten in hun jeugd (12 tot 18 jaar). Psychische klachten kan heel breed worden op gevat, van een tijdje sombere/depressieve gevoelens, angstig of in de war zijn tot last hebt gehad van een depressie.

! Belangrijk is dat de jongeren geen last meer hebben van ernstige psychische problematiek en kunnen terugblikken op een lastige periode zonder dat dit voor hen heel emotioneel heel belastend is.

Klik hier voor de flyer voor jongeren. Zouden jullie deze door willen sturen naar mogelijk geïnteresseerde jongeren?
Voor vragen of aanmeldingen kan contact opgenomen worden met Tynke via: Hof@st-alexander.nl  of 0623899975 (dit staat ook op de flyer vermeld).

Alvast bedankt voor jullie hulp!