JPA was op de SuperRadenDag!

24-04-2019 JPA was op de SuperRadenDag!

Zondag 31 maart vond de SuperRadenDag plaats in de Stopera in Amsterdam. Het was een speciale dag georganiseerd voor jonge Amsterdammers tussen de 10 en 18 jaar. De dag stond in het teken van: jongeren inspireren om in actie te komen, jongeren een stem geven én er werden verschillende workshops georganiseerd. Zo kon je bijv. meedoen aan de workshop Discussiëren kun je leren of Hoe word je een kritische interviewer. Het werd in ieder geval duidelijk dat de jonge Amsterdammers open staan om mee te denken over verschillende maatschappelijke topics en vol goede ideeën zitten!

Jeugdplatform Amsterdam kon natuurlijk niet ontbreken deze dag! Twee jongeren uit de Adviesgroep en belangenbehartiger Jeslin hebben een pitch mogen doen.

We wilden jongeren vooral meegeven dat hun stem er toe er dat mensen echt kunnen leren van hun ervaringen! En dat het belangrijk is dat jongeren die te maken hebben met jeugdhulp, passend onderwijs en/of iemand kennen die daar mee te maken heeft, weten dat er een plek is in Amsterdam waar ze hen kunnen. Waar er naar ze wordt geluisterd, waar ze hun verhaal kwijt kunnen of waar ze goede ideeën neer kunnen leggen. Daarmee kunnen wij dan weer met de gemeente Amsterdam in gesprek om de hulp nog beter te maken.”  – Jeslin

Ook heeft burgemeester Femke Halsema die middag twee jongeren benoemd tot ‘Amsterdammertje van het Jaar’. Norah (13 jaar) vanwege haar inzet voor het Emma Kinderziekenhuis en Ambrien (16 jaar), omdat zij strijdt met het Instagram-account CatcallsofAms tegen straatintimidatie.

Het was een leuke en inspirerende middag!