Oproep Rutte: betrek jongeren!

3-6-2020 | Het zal niemand uit het jeugdveld zijn ontgaan: premier Rutte riep in de persconferentie van 19 mei jongeren op om mee te denken en mee te praten over coronamaatregelen en de toekomst. ‘’Hoe doe je dat, afstand van elkaar houden en toch met elkaar werken, leren, sporten en muziek maken?’’ Jongeren kunnen volgens Rutte een belangrijke bijdrage leveren bij het beantwoorden van deze vraag, want ‘het gaat uiteindelijk om jullie toekomst’. Rutte gaf aan het belangrijk te vinden dat jongeren zelf meedenken en riep ze op: ‘’Kom met je ideeën, lever kritiek, praat en discussieer.’’

De letterlijke tekst uit de persconferentie vind je HIER.

Jeugdplatform Amsterdam vindt het belangrijk dat jongeren meedenken en meepraten als het gaat over zaken die hen aangaan. Maar we vinden het net zo belangrijk dat er ook wat gebeurt met de signalen, ervaringen en adviezen van jongeren. Er is al heel veel bekend (belang van goede bejegening en informatievoorziening, overbelasting van mantelouders, probleem van wachtlijsten, etc.). We roepen organisaties op om daar ook wat mee te doen.

Oproep JPA

Ben of ken jij een jongere uit Amsterdam die mee wil denken en mee wil praten, maar niet zo goed weet hoe? Meld je bij ons! Als het gaat over jeugdhulp en passend onderwijs zijn we altijd benieuwd naar jullie inbreng. Wij zorgen ervoor dat deze signalen en ideeën bij de mensen die erover gaan terecht komen.

Volledig anoniem kan je via onderstaande link jouw signalen inbrengen. Wil je liever contact opnemen met één van onze ondersteuners, of heb je een vraag? Neem dan contact op met Zarina (06-24658181) of Kati (06-83531831), of via info@jeugdplatformamsterdam.nl of onze site.

Deel jouw signalen met JPA: https://forms.gle/WgAxMa78VvN5ShY97