Première ‘Autist!’ 25 maart 2016!

14-04-16 Première ‘Autist!’ 25 maart 2016!

Op 26 november 2015 vond het eerste LVB-festival van Nederland plaats in Amsterdam. Daar stond ik, Jeslin, namens het Jeugdplatform Amsterdam om met jongeren en ouders in gesprek te gaan over wat zij belangrijk vinden voor de doelgroep met een licht verstandelijke beperking. Ook konden ideeën ingeleverd worden met kans op een mooie prijs.


Ik mocht maar liefst 6 winnaars uitkiezen, waarvan de eerste prijs is gegaan naar Jeanne, een studente met autisme. Zij gaf aan dat ze graag een film zou willen maken, waarin de lichte vorm van autisme wordt belicht, door bijvoorbeeld een dag van haar leven te filmen. De reden van de film is om vooroordelen de wereld uit te helpen en men bewust te maken van een lichte vorm van autisme. Het viel haar namelijk op, dat als er een vorm van autisme wordt getoond het altijd over de zwaardere vormen gaat. Jeanne vroeg me of haar idee mogelijk uit te voeren was. Ikzelf was al erg enthousiast, en na overleg met mijn collega’s heeft het Jeugdplatform Amsterdam besloten om dit plan uit te voeren.
Vervolgens ben ik met Jeanne aan tafel gaan zitten om te brainstormen en plannen hoe wij haar idee konden vertalen. Zo kunnen wij nu dan ook met trots zeggen dat op Goede Vrijdag 25 maart de première plaatsvindt van de animatiefilm ‘Autist!’.
Met deze film willen wij laten zien dat het niet erg is wanneer je autisme hebt en bewustwording bijbrengen over deze lichte vorm van autisme, zodat hier meer begrip voor ontstaat. Deze animatie brengt de vertekende beelden over autisme in beeld. Met ‘Autist!’ willen we de vele vooroordelen over autisme aanpakken. Weinig mensen weten wat autisme is en mensen die er bekender mee zijn hebben vaak kennis over iemand met zwaar autisme.
Wij hopen op uw komst!
Aanmelden kan via info@autistdefilm.nl
Mocht jij zelf te maken hebben met autisme en wil jij je verhaal kwijt of heb jij een idee over Jeugdhulp kan je altijd contact met ons opnemen
( jeslin@jeugdplatformamsterdam.nl )